top

Grønblog

16. august 2013

Ganske rammende forbrugeroplysning – du får hvad du betaler for

Vi vil gerne fremstå som garanter for god kvalitet. 

 Nogen gange i en grad, hvor andre nærmest tror at det er en besættelse. Og det er det måske også! 

 Og kvalitet er ikke kun et spørgsmål om den indre kvalitet i vores billeder, dvs. vores evne til at skabe de billeder, som du har lyst til at købe. (Fordi vi ved hvad vi har med at gøre sådant rent teknisk og fordi vi ved hvad der skal til for at du fremtræder på billedet, som du gerne vil ses).

Disse rammer er købt i et varehus og har stået i et vindue i mindre end 3 måneder. Ok, de var billige, men var de pengene værd?

Det drejer sig i høj grad også om den ydre kvalitet. 

 Og hvad er så den ydre kvalitet? 

 Den ydre kvalitet dækker over det færdige resultat af vores fælles anstrengelser – det håndgribelige produkt du står med i hånden. Og naturligvis skal dit billede laves på rigtigt fotografisk papir. Og selvfølgelig skal der bruges lysægte blæk, der ikke blegner eller svækkes. Og selvklart skal der monteres på syrefrit karton, så billedet ikke angribes. Og måske ikke helt så almindeligt kendt så får du også et kvalitetslaminat, der beskytter overfladen mod mekanisk slid som f.eks. ridser og skidt. 

 Men hvad nytter det alt sammen hvis du vælger en skodramme!  

Jamen, vi har set en rigtig fin ramme i ‘BIP-BIP-BIP-BIP’-varehus og så var den ikke særligt dyr’..

Ovenstående rammer er fundet som de er vist hos en privatperson. De er ikke indkøbt med det formål at udsætte dem for overbelastning. Rammerne har været placeret i eller nært et vindue i en periode på under tre måneder.

Vi står af og til over for kunder, der mener, at en kineserramme er god nok eller fin nok. Vi kan kun fortælle, at vores rammer er lidt dyrere, fordi de er lavet af rigtigt kernetræ og fordi de er malet og fordi samlingerne slutter helt tæt og fordi de holder og fordi de ikke suger fugt og udvider sig. 

 Billige rammer kommer typisk fra Fjernøsten. De er fremstillet MDF (medium density fiberboard – dvs. presset træfiber/savsmuld) og pålimet en tynd folie. Samtidig er samlekvaliteten i hjørnerne ikke lige efter danske normer, og det skal ofte kun ganske lidt tryk for at de går fra hinanden i samlinger. 

Hvad værre er at MDF i ubeskyttet eller ringe beskyttet form suger fugt fra omgivelser og udvider sig/deformeres. Samtidig er limen, der anvendes til at foliere mdf-listen, ikke modstandsdygtig over for temperatur- og luftfugtighedssvingerne. 

 Billederne siger hvis nok alt der behøves at sige. Det kan derfor ofte betale sig at betale lidt mere for at få en ramme der holder fremfor at betale lidt mindre for en ramme der ikke holder. 

Og så har vi ikke engang fortalt, at de billige rammers bagpap og passepartout-karton stort set altid er fremstillet af almindeligt syreholdigt karton. Og som bekendt er syre billedets værste fjende.